Cheescake med blåbär och citron

Ingredienser: 
Botten
200 gram smör
6 dl 
mandelmjöl
ca 4 msk 
sukrin strö

Fyllning
500 gram mascarpone
5 dl (500 gram) créme fraice
sukrin melis
finrivet skal av 1 citron

Topping
350 gram tinade blåbär
1,5 dl 
sukrin strö
0,5 färskpressad citronjuice
1,5 gelatinblad 


Gör så här 
Börja med botten. Smält smöret, ta av från plattan och rör ner mandelmjölet och sötningsmedlet. Bred ut jämnt på en bakpappersklädd form med löstagbar kant. Ställ in i kylen 30 min, grädda sedan ca 15 min på 175°C, kolla till ibland så att det inte blir bränt.

Under tiden botten är i kylen kan man förbereda toppingen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda blåbär, citronjuice och sötningsmedel i en kastrull. Låt småkoka tills konsistensen börjar bli simmig. Rör då och då. Ta från värmen och häll i gelatinbladen som legat i blöt. Låt svalna. Ställ i kylen och låt kallna.

Vispa mascarpone och crème fraiche till en fast och slät blandning i en bunke, med elvisp. Rör ned önskad mängd sukrin melis, citronskal och vispa igen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer melis. Väldigt viktigt att fyllningen blir fast! Annars stelnar den inte i kylen!!! Är det svårt att få fyllningen fast låt den stå i kylen några timmar och vispa igen.

När botten svalnat och fyllningen är fast häller du över fyllningen över botten i formen, häll sedan över toppingen när den stelnat.